Modules

 • 8 Lessen

  Analyseer jouw situatie

  Wellicht twijfel je nog over wat jouw coachvraag precies inhoudt of voor jou betekent. Of waar deze struggle nou eigenlijk echt over gaat. We gaan je helpen je vraag helder te krijgen. Dit doen we door het S.C.O.R.E. model van Robert Dilts te doorlopen. Dit model begint in het hier en nu: waar heb je last van? Vervolgens kijk je terug naar het verleden om de onderliggende oorzaken van je probleem te onderzoeken. Als laatste kijk je naar het resultaat in de toekomst: wat zou er anders zijn als jij je doel hebt bereikt?

 • 7 Lessen

  Bepaal je volgende stap

  Iedereen heeft momenten gehad waarop je dacht: 'Wow! Nu zit ik echt op m'n plek!' en momenten waarop je denkt 'Jeetje, wat ik nu doe past eigenlijk niet bij mij.' We gaan met jou terug in de tijd en bekijken op welke momenten je in de flow zat en wanneer niet. We zoeken uit waarom die momenten goed of minder goed voelde. Dit geeft ons veel informatie over de omstandigheden waar jij tot je recht komt. Vervolgens gaan we op zoek naar wat er moet veranderen om weer in zo'n omgeving terug te komen. We 'connect the dots' en komen erachter wat jouw plek is.

 • 8 Lessen

  Blik op jezelf en je omgeving

  In onze eerste levensjaren ontwikkelen we een basishouding van waaruit je kijkt naar jezelf en je omgeving. Dit wordt soms het levensvenster of ook wel levenspositie genoemd. Ons levensvenster bepaalt in grote mate ons gedrag, al zijn we ons daar niet altijd voldoende bewust van. Met deze module word je je bewust van jouw dominante levensvenster en welk effect dit heeft op jouw gedrag.

 • 14 Lessen

  Maak kennis met je drivers

  In situaties van spanning en stress zijn we geneigd in een bepaalde ‘modus’ te schieten. Deze modus is bij iedereen anders, maar grofweg in te delen in vijf gedragingen, in coaching ‘Drivers’ genoemd. De Drivers zijn boodschappen die je vanuit je opvoeding hebt meegekregen en waar je onbewust liefde en aandacht aan koppelt: ‘Ik mag er zijn als ik mooi, perfect, slim, sterk, (…vul maar in…) ben.’ Het zijn de gedragingen waarmee je waardering en erkenning krijgt. Maar wanneer je onder druk doorschiet in je drivers, kan dat leiden tot stress en een gevoel van 'Ik ben niet goed genoeg.' Met deze coachtool gaan we jouw drivers onderzoeken en je helpen keuzes te maken over waar jouw energie naartoe gaat.

   

 • 5 Lessen

  Ruim belemmerende gedachten op

  Stel: je bent een presentatie aan het doen en je baas zit constant afwezig op z'n telefoon te kijken. Zou het het niet goed vinden wat je doet? Is mijn presentatie echt zo slecht? Je maakt je er behoorlijk druk over! In deze module onderzoek je een (negatieve) gedachte die jou beperkt, stress veroorzaakt of je uit balans brengt. Wat is hier eigenlijk van waar? Op basis van de techniek van Byron Katie, ‘The Work’, gaan we je eigen overtuigingen challengen. Je leert rust in je hoofd te creëren door je te baseren op waarheden en gedachtenkronkels te laten gaan.

 • 9 Lessen

  Schrijf jouw biografie

  Met het schrijven van jouw biografie ga je op reis door jouw eigen ontwikkeling. Je onderzoekt waar je welke lessen geleerd hebt en welke ervaringen je hebt opgedaan. Welke belangrijke anderen van invloed waren op jou, en misschien nog zijn. Het gaat ook over loyaliteiten. Aan wie was je loyaal en een wie ben je dat nog? Je onderzoekt op die manier wie je bent en wat maakt dat je de dingen doet zoals jij die doet.